Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Goda och nyttiga fröknäcke med havssalt

Fröknäcke är ju så himla gott! Ät bara som de är eller med någon god röra. Något av det enklaste som finns att baka. Det här fröknäcket är även glutenfritt då det är bakat på majsmjöl.

Ingredienser: en plåt fröknäcke som du skär så stora du vill

  • 2 dl majsmjöl

  • 1/2 dl sesamfrön

  • 1/2 dl linfrö

  • 3/4 dl solroskärnor

  • 1/2 dl pumpakärnor

  • 2 dl vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • Havssalt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  4. Koka upp vattnet och häll över ingredienserna. Tillsätt oljan och blanda till en smet.

  5. Häll ut på bakplåtspappret och lägg ett nytt bakplåtspapper över och tryck ut smeten tunt ända ut till kanterna.

  6. Strössla över lite havssalt.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 1 timma.

  8. Låt svalna och bryt i bitar.

  9. Servera med en god röra tex hummus

See this content in the original post