Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Drömrulltårta

Så god chokladrulltårta fylld med vaniljsmörkräm. Skär i bitar, lägg i frysen och ta fram när du blir sugen på nåt till fikat! (Om det blir nåt över förstås)

Ingredienser: 12–15 bitar

  • 3 ägg

  • 1 ½ dl strösocker

  • 1 ½ dl vetemjöl

  • ½ dl kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • ½ dl mjölk

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt

  • 2 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 äggula

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

  2. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.

  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.

  5. Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Låt den kallna under en bakhandduk.

  6. Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.

  7. Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Rulla bakplåtspappret runt rulltårtan och lägg in den i frysen en stund. Då blir det mycket enklare när du skall skära i rulltårtan i bitar.

See this content in the original post