Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Jordnötskakor

Småkakor är ju så gott och går så lätt och snabbt att göra. Bra att ha i frysen när det plötsligt kommer fikasugna! De här jordnötskakor bakade jag idag för att bjuda på nästa vecka när jag fyller år.

Ingredienser till ca 25 kakor

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 2,5 dl jordnötssmör med bitar i

  • 1,5 dl muscovadosocker

  • 1,5 dl strösocker

  • 125 g smör, tärnat

  • 1 ägg

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk bikarbonat

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 150 g hackad choklad

  • Jordnötter att toppa med

  • Flingsalt att strö över

See this content in the original post

Gör jordnötskakorna här:

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare utom chokladen och jordnötterna.

  2. Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner chokladen i degen.

  3. Rulla till ca 25 bollar. Lägg på en plåt med bra mellanrum. Tryck till lätt med en gaffel och lägg på en jordnöt. Strö över lite flingsalt.

  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

    Recept på mandelkrokar hittar du här

See this content in the original post