Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kardemummakakor med rabarbersylt

En favoritkaka här hemma. Du kan ju fylla kakan med vilken sorts sylt eller marmelad du vill. Själv hade jag en burk nygjord rabarbersylt som jag tog och det blev jättegott!

Ingredienser: ca 40 kakor

  • 200 g smör

  • 4½ dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1½ tsk kardemumma

  • 1 ägg, till pensling

  • 1 dl pärlsocker

  • rabarbersylt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till en deg i matberedare eller hacka ihop dom för hand.

  2. Forma degen till 4 cm tjocka rullar.
    Rulla in dom i plastfolie.
    Låt rullarna vila i kylskåpet i minst 1 tim.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Ta ut rullarna ur kylen och pensla dem med ägg och rulla dom därefter i pärlsocker.

  5. Skär rullarna i skivor, ca 5 mm tjocka.
    Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg lite sylt i.

  7. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min.

See this content in the original post