Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kladdkaka med salt kolafrosting

Man kan aldrig få nog av kladdkakor. Här är en med smak av choklad, kola och en touch av salt. Alltiett liksom!

Ingredienser:

Kladdkaka:

  • 100 g smör

  • 100 g mörk choklad

  • 2 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 0.5 dl kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 nypa salt

Frosting:

  • 100 g philadelphiaost

  • 2 dl vispgrädde

  • 1.5 dl kolasås( jag tog färdig i tub)

  • 1 stor nypa flingsalt

  • Hackad dajm som dekoration

See this content in the original post

Gör så här:

Kladdkaka: 

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.

  2. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.

  3. Rör ihop ägg och strösocker i en skål.

  4. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.

  5. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.

    Frosting: 

  6. Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff.

  7. Rör ner kolasås och salt och lägg ner frostingen i en spritspåse.

  8. Spritsa frostingen över kakan och dekorera med hackad dajm.

See this content in the original post