Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Långpannebröd

Vi älskar det här goda saftiga brödet. Det går fort och lätt att trycka ut degen i långpannan och sedan skära så stora bitar du vill ha!

Ingredienser

  • 50 g  jäst

  • 5 dl vatten, ljummet

  • 2 msk olja

  • 2 msk sirap

  • 3 msk linfrö 

  • 5-6 dl vetemjöl

  • 5 dl rågsikt

  • 2 tsk salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i ljummet vatten, 37°C. Tillsätt linfrö, vetemjöl, rågsikt, sirap, salt och olja.

  2. Blanda allt väl och låt jäsa i 1 timme. 

  3. Sätt ugnen på 225°C.

  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen. Strö på lite vetemjöl och låt jäsa i 1/2-1 timme.

  5. Sätt in brödet och grädda i ca 30-40 minuter. 

  6. Vänd upp brödet på galler och låt svalna. 

See this content in the original post