Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Plättbakelser

Nu är det dags att damma av er gamla plättlagg och göra de här plättbakelserna. Minns att min mormor alltid gjorde de här och de var så himla goda. Inte alls svåra att göra, utan lätt som en plätt!

Ingredienser: 30-35 st

  • 125 g smör

  • 1 1/4 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • Pärlsocker och hackad mandel

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Smält smöret och vispa det pösigt med sockret.

  3. Tillsätt ett ägg i taget och sist vetemjölet.

  4. Värm plättlaggen i ugnen först.

  5. Smörj den och lägg en 1/2 msk smet i varje rundel. Bre ut så det kommer över hela rundeln.

  6. Strö över pärlsocker och hackad mandel.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

  8. Ta loss kakorna direkt och böj över tex en kavel eller en lång pinne.

See this content in the original post