Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Saffranscookies med vit choklad

Finns det något godare än saffran! Passar både i matlagning och bakning. Idag blev det saffranscookies doppade i vit choklad. Hälften med saltlakritsströssel och andra hälften med krossade polkagrisar.

Ingredienser: 32 kakor

  • 125 g smör, rumsvarmt

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 1 nypa salt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 0,5 g saffran och 1 tsk strösocker

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 4 dl vetemjöl

  • 1/2 dl strösocker att rulla kakorna i

  • 100 g vit choklad, smält

  • 1/2 dl polkagrisar, krossade

  • 1/2 dl saltlakritsströssel

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa smör och strösocker i en bunke i ett par minuter så det blir fluffigt.

  3. Tillsätt ägget och vispa en stund till.

  4. Mortla saffran med 1 tsk strösocker och ha i det i smeten.

  5. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Blanda ordentligt till en fin deg.

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 32 bitar.

  7. Rulla till bollar som du rullar i strösocker. Platta till dem något med handen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

  9. Låt svalna helt innan du doppar dom i smält, vit choklad och till sist har på lite saltlakritsströssel på hälften och krossade polkagrisar på de övriga.

See this content in the original post