Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Stekpannebröd

Här har du ett recept på snabba stekpannebröd gjorda på bakpulver. Fort och enkelt knådar du ihop degen, kavlar ut och steker. Gott till frukost eller till soppan.

Ingredienser: 6 bröd

  • 50 g smör, rumsvarmt

  • 2 dl rågsikt

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 2 1/2 dl mjölk eller filmjölk

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.

  2. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Pudra över vetemjöl.

  3. Skär degen i 6 bitar.

  4. Kavla ut degbitarna, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.

  5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, ett par minuter på varje sida.

  6. Servera bröden nygräddade.

See this content in the original post