Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Struvor

Jag har alltid velat prova att göra egna struvor och när jag hittade ett struvjärn på loppis så var jag bara tvungen att sätta igång. Det här hade formen av en vacker fjäril och även om den kanske inte hör till denna kalla vintertid så smakar den nog detsamma ändå!

Ingredienser: ca 30 st

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 dl grädde

  • 1 dl mjölk

  • 1 ägg

  • 1 msk strösocker

  • frityrolja

  • Strösocker att doppa i

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda grädde, mjölk, ägg och strösocker i en bunke.

  2. Rör i mjölet och och rör till en jämn smet. Låt gärna stå och svälla en stund.

  3. Värm oljan i en kastrull till 180°. Ha alltid ett lock bredvid om det skulle ta eld.

  4. Värm struvjärnet i oljan ett par minuter.

  5. Doppa det heta järnet i smeten. kanten på struvjärnet ska vara täckt till ca.2/3 av smet. Går smeten ända upp är det svårt att få av struvan från järnet. Håll kvar järnet ett ögonblick i smeten.

  6. Doppa sen ner i oljan och fritera nån minut tills de får fin färg.

  7. Lossa struvan försiktigt med en gaffel och låt rinna av på ett bakplåtspapper.

  8. Doppa struvan i strösocker.

  9. Värm järnet i oljan emellan varje struva och fortsätt tills smeten är slut.

See this content in the original post