Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Vitlöksbröd med flingsalt

Igår bakade jag dom här goda vitlöksbröden toppade med lite flingsalt. Fluffiga goda snurror som är perfekta att doppa i en mustig soppa eller gryta.

Ingredienser: 24 st

  • 50 g jäst

  • 2 1/2 dl mjölk, fingervarmt

  • 2 1/2 dl vatten, fingervarmt

  • 1 msk honung

  • 1 tsk salt

  • 12- 13 dl vetemjöl

  • 50 g rumsvarmt smör

Pensling:

  • 50 g smör, smält

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 2 msk finhackad persilja

  • Lite flingsalt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och vattnet och lös upp jästen.

  2. Tillsätt honung, salt och vetemjöl och arbeta ihop snabbt innan du tillsätter smöret. Arbeta degen 5 minuter i maskin och låt sen jäsa i 30 minuter under bakduk.

  3. Ta ur degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 bitar. Rulla varje degbit till en längd på ca 30 cm, vik och snurra ändarna om varandra. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225°.

  5. Blanda ihop vitlökssmöret och pensla bröden. Strö på lite flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de får fin färg.

  6. Perfekta att doppa snurrorna i en god soppa eller gryta. Varför inte en god tomatsoppa! Recept har du här.

See this content in the original post