Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Erikas snabba bröd

Ibland vill man inte stå i timmar och vänta på nybakat bröd. Då måste ni prova dessa snabba frallor. Så goda med lite smör och ost på. Godast att äta direkt.

Ingredienser 6 st

  • 5 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 2 msk rapsolja

  • 2 ½ dl mjölk 

See this content in the original post

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i mjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till dem med en mjölad hand.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna och njut av de nybakade bröden med smör och ost.

See this content in the original post