Nattjästa frallor
Ibland är man ju så sugen på nybakat bröd till frukost. De här frallorna kan inte vara enklare. Inget knådande utan rör bara ihop, jäs över natten, grädda och njut!
Nattjästa frallor: 8-10 st
Ingredienser:
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk honung eller sirap
1 tsk salt
11 dl vetemjöl
Gör så här:
Rör ihop jästen med lite av vattnet.Tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop till en klibbig deg i en skål där degen får plats att jäsa.
Täck skålen med plast och ställ i kylskåpet över natten.
Stjälp upp degen på väl mjölad arbetsbänk och dela den i 8-10 bitar. Vänd dem i mjölet – knåda inte degen , utan försök behålla all luft i den.Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt och snitta dem.
Sätt ugnen på 225°c och sätt in frallorna mitt i ugnen när den blivit varm. Grädda brödet i ca. 15-20 minuter, tills de fått en fin färg. Tag ut och låt svalna innan du skär dem.