Vitlöksbröd med flingsalt
Igår bakade jag dom här goda vitlöksbröden toppade med lite flingsalt. Fluffiga goda snurror som är perfekta att doppa i en mustig soppa eller gryta.
Ingredienser: 24 st
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk, fingervarmt
2 1/2 dl vatten, fingervarmt
1 msk honung
1 tsk salt
12- 13 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
Pensling:
50 g smör, smält
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk finhackad persilja
Lite flingsalt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och vattnet och lös upp jästen.
Tillsätt honung, salt och vetemjöl och arbeta ihop snabbt innan du tillsätter smöret. Arbeta degen 5 minuter i maskin och låt sen jäsa i 30 minuter under bakduk.
Ta ur degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 bitar. Rulla varje degbit till en längd på ca 30 cm, vik och snurra ändarna om varandra. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda ihop vitlökssmöret och pensla bröden. Strö på lite flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de får fin färg.
Perfekta att doppa snurrorna i en god soppa eller gryta. Varför inte en god tomatsoppa! Recept har du här.