Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kalvdans

Idag gjorde jag en gammal klassiker i form av en kalvdans. Jag hade sån tur att svärfar fått tag i råmjölk så jag kunde göra den här underbara efterrätten. Hör med närmaste bonde om du kan få köpa lite råmjölk och prova. Den är enkel och går snabbt att göra.

Ingredienser:

  • 1 l råmjölk

  • 1 dl socker + lite till gräddningen

  • 10 sötmandlar, rostade och hackade

  • 2 krm salt

  • 0,5 tsk malen kardemumma

Servering

  • sylt

  • grädde, vispad

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda alla ingredienser och häll blandningen i en smord 1,5-liters ugnsform. Placera formen i ett vattenbad och grädda kalvdansen i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen, smeten ska stelna. Strö över socker alldeles i slutet av gräddningen, ändra ugnsinställningen till ”grill” och höj värmen. När sockret börjar bubbla på ytan är kalvdansen färdig.

  3. Servera med sylt och vispad grädde

See this content in the original post