Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Mini creme brulée cheesecake

Varför inte kombinera två desserter till en och få en fantastisk smakfull liten mini creme brulée cheesecake! Dom är snabba och enkla att slänga ihop och kan förberedas innan och bara brännas av precis innan servering.

Ingredienser: 12 st.

  • 14 digestivekex

  • 100 g smör, smält

  • 2 msk strösocker

Fyllning:

  • 300 g färskost

  • 1 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 2 äggulor

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 dl creme fraiche eller gräddfil

Topping:

  • Strösocker

See this content in the original post

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 140°.

2. Fördela 12 muffinsformar i en muffinsform.

3. Smält smöret i en kastrull.

4. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.

5. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och fördela detta i muffinsformarna. Tryck till med en sked så att det blir en jämn yta.

6. Vispa färskost och strösocker smidigt i en skål.

7. Tillsätt ägg, äggulor, vaniljsocker och creme fraiche och blanda ihop.

8. Fördela smeten i formarna.

9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills dom satt sig

10. Låt kallna helt innan du tar bort muffinsformarna.

11. Vid servering : Strö socker över och bränn av med en brännare. Alternativt sätt ugnen på 250°C, grill och ställ in i översta delen av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, men passa noga så att det inte bränns.

12. Servera!


See this content in the original post