Mini creme brulée cheesecake
Varför inte kombinera två desserter till en och få en fantastisk smakfull liten mini creme brulée cheesecake! Dom är snabba och enkla att slänga ihop och kan förberedas innan och bara brännas av precis innan servering.
Ingredienser: 12 st.
14 digestivekex
100 g smör, smält
2 msk strösocker
Fyllning:
300 g färskost
1 dl strösocker
1 ägg
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche eller gräddfil
Topping:
Strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 140°.
2. Fördela 12 muffinsformar i en muffinsform.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
5. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och fördela detta i muffinsformarna. Tryck till med en sked så att det blir en jämn yta.
6. Vispa färskost och strösocker smidigt i en skål.
7. Tillsätt ägg, äggulor, vaniljsocker och creme fraiche och blanda ihop.
8. Fördela smeten i formarna.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills dom satt sig
10. Låt kallna helt innan du tar bort muffinsformarna.
11. Vid servering : Strö socker över och bränn av med en brännare. Alternativt sätt ugnen på 250°C, grill och ställ in i översta delen av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, men passa noga så att det inte bränns.
12. Servera!