Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Vispad blåbärspannacotta

Pannacotta är en favorit bland efterrätter hos oss. Går snabbt och lätt att förbereda långt innan den ska serveras. Här i form av en fluffig, vispad pannacotta med blåbärssmak.

Ingredienser: 4-6 portioner beroende på hur stora glas du har

3 gelatinblad
250 g blåbär (frysta går utmärkt)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  1. Blanda blåbär, socker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull.

  2. Låt blandningen precis koka upp och dra av från värmen.

  3. Mixa blandningen med mixerstav för att få ut all färg och smak från bären.

  4. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem i den varma blåbärsgrädden.

  5. Häll upp i en bunke, plasta bunken och låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.

  6. Vispa upp pannacottan till önskad konsistens.

  7. Spritsa eller skeda upp i glas. Garnera med blåbär och citronmeliss.

See this content in the original post