Rabarberpaj med kokos
Årets första rabarberpaj är den godaste av dem alla. I år tittade de upp extra tidigt så idag 8/3-20 blev den första, men inte den sista! Servera den ljummen med en kula vaniljglass.
Ingredienser
Smulpaj
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Rabarber
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljglass.