Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rabarberpaj med kokos

Årets första rabarberpaj är den godaste av dem alla. I år tittade de upp extra tidigt så idag 8/3-20 blev den första, men inte den sista! Servera den ljummen med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Smulpaj

  • 100 g smör eller margarin

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl kokos

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

Rabarber

  • 500 g rabarber

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 msk potatismjöl

See this content in the original post

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.

  3. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljglass.

See this content in the original post