Fiskbiffar med curry och örtyoghurt
Så goda fiskbiffar med mango chutney och curry som smaksättare. Servera med en yoghurt som du blandar i de örter du tycker är goda. Själv valde jag dill idag då det fanns i frysen.
Ingredienser:
500 g torsk
ägg
1 msk mango chutney
vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk curry
chiliflakes
0.5 tsk salt
olja
Örtyoghurt
3 dl yoghurt
röd chili
vitlöksklyfta
3 msk örter(jag tog dill idag)
salt och peppar
Servera med
potatisklyftor
isbergssallad
limeklyftor
oliver
Gör så här:
Krama ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt med ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry, chiliflakes och salt.
Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor, oliver, isbergssallad, picklade rödbetor och limeklyftor.