Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fiskbiffar med curry och örtyoghurt

Så goda fiskbiffar med mango chutney och curry som smaksättare. Servera med en yoghurt som du blandar i de örter du tycker är goda. Själv valde jag dill idag då det fanns i frysen.

Ingredienser:

  • 500 g torsk

  • ägg

  • 1 msk mango chutney

  • vitlöksklyfta

  • 1 msk finriven färsk ingefära

  • 1 tsk curry

  • chiliflakes

  • 0.5 tsk salt

  • olja

    Örtyoghurt

  • 3 dl yoghurt

  • röd chili

  • vitlöksklyfta

  • 3 msk örter(jag tog dill idag)

  • salt och peppar

    Servera med

  • potatisklyftor

  • isbergssallad

  • limeklyftor

  • oliver

  • Gör här:

  • Krama ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt med ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry, chiliflakes och salt.

See this content in the original post

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor, oliver, isbergssallad, picklade rödbetor och limeklyftor.

See this content in the original post