Fisksoppa med kräftost och saffran
Det är alltid lika gott med fisksoppa. Och det är väldigt bra bjudmat, eftersom man kan förbereda det mesta i god tid och sedan bara tillsätta fisk och musslor vid servering. Passar både till vardags och vid festligare tillfällen.
Ingredienser 4 portioner
2 morötter
3 potatisar
400 g fiskfile (lax, torsk)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g kräftost
2 dl crème fraiche
0,5 g saffran
3 msk dill
salt och peppar
250 g frysta musslor
räkor och citron att garnera med
Gör så här:
Skala och grovriv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl. Häll i vatten, buljong och saffran. Koka i 5 minuter.
Skala potatisen och skär i småbitar. Lägg dem i kastrullen och låt koka tills den nästan är klar.
Tillsätt fisken skuren i tärningar och musslorna. Låt sjuda ca 5 minuter.
Blanda ner kräftost, dill och crème fraiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra.
Garnera med räkor och en citronskiva.
Servera tillsammans med ett gott bröd. Här har du recept på flatbreads med vitlökssmör.