Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Friterade makrilljärpar

Varför inte få in lite mer fiskrecept i vardagen! Här kommer ett på de här goda friterade makrilljärparna.

Ingredienser: 4 portioner

  • 400 g makrill (jag använder fryst)

  • 1 ägg

  • 1/2 dl riven smakrik ost

  • 1 dl ströbröd

  • 1 msk majonnäs

  • 1 msk senap

  • 2 msk hackad gräslök

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • Olja till fritering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Om du inte har en matberedare så kan du hacka fisken fint först och sen blanda allt för hand.

  2. Värm oljan i en djup panna eller fritös till 180°.

  3. Forma den ganska lösa smeten med 2 skedar till järpar och klicka ner i oljan försiktigt. Fritera ca 3 minuter på varje sida så de får fin färg.

  4. Servera med potatisklyftor eller mos och varför inte en god ärtpesto. Recept på peston hittar du här.

See this content in the original post