Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Grillade makrillsspett med potatisknyten

Makrill är ju en god fisk som är rik på nyttiga fetter. Många äter den inlagd i tomatsås men den är jag inte så förtjust i. Då jag inte fick tag i färsk makrill köpte jag ett paket fryst på Ica. Färdigrensad och filead så blir det ju riktigt enkelt att laga de här spetten.

Ingredienser: 2-3 portioner

  • 400 g makrillfilé, fryst går bra

  • Träspett

Marinad:

  • 1/2 dl rapsolja eller olivolja

  • 1 citron, saft och zest

  • 3 vitlökar, pressade

  • 1/2 dl persilja, hackad

  • Salt och peppar

Potatisknyten:

  • 6 potatisar, kokta

  • 1 rödlök

  • 6 körsbärstomater

  • 1/2 pkt fetaost

  • Salt och peppar

  • Färsk timjan

  • 1 msk olivolja

  • 3 msk smör

  • Aluminiumfolie

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.

  2. Dela makrillen på längden till 2 långa bitar. Lägg i marinaden och marinera i 30 minuter.

  3. Blötlägg träspetten.

  4. Skär potatis, lök, tomater och fetaost i mindre bitar. Fördela på folieark. Krydda med salt och peppar och häll på lite olivolja. Toppa med en klick smör och lite färsk timjan. Vik ihop och stäng folien till ett paket.

  5. Trä upp makrillen på spett. Jag la mina spett på ett halster då jag glömde lägga träspetten i blöt!

  6. Grilla potatisknytena ca 15 minuter och makrillen ca 2 minuter på varje sida tills den är klar.

  7. Servera med en god sallad!

See this content in the original post