Minipajer med räkor, lax och mango
Så läckra och goda minipajer som du kan fylla med det du gillar. De här fyllde jag med räkor, lax, mango, dill och äggstanning. Passar utmärkt på buffén.
Ingredienser: Ca 12 st
1 smördegsplatta, kyld
1 ägg
Fyllning
1,5 dl räkor, skalade
100 g rökt lax, småbitar
3 msk dill, finhackad
1 dl mango i bitar, fryst & tinad
1 dl lagrad ost, riven
3 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm gurkmeja
Garnering
räkor
dill
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8 x 8 cm.
2. Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med uppvispat ägg.
3. Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten.
4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.
5. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Täck dem ev med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
6. Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dill och räkor.