Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Minipajer med räkor, lax och mango

Så läckra och goda minipajer som du kan fylla med det du gillar. De här fyllde jag med räkor, lax, mango, dill och äggstanning. Passar utmärkt på buffén.

Ingredienser: Ca 12 st

  • 1 smördegsplatta, kyld

  • 1 ägg

    Fyllning

  • 1,5 dl räkor, skalade

  • 100 g rökt lax, småbitar

  • 3 msk dill, finhackad

  • 1 dl mango i bitar, fryst & tinad

  • 1 dl lagrad ost, riven

  • 3 ägg

  • 2 dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 krm gurkmeja

    Garnering

  • räkor

  • dill

See this content in the original post

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8 x 8 cm.

2. Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med upp­vispat ägg.

3. Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten.

4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.

5. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Täck dem ev med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.

6. Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dill­ och räkor.

See this content in the original post