Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Moqueca Baiana Brasiliansk fiskgryta

Hemma hos oss älskar vi fisk och den här brasilianska fiskgrytan är en stor favorit. Smaker som tomat, kokos och lime finns med. Grytan är lättlagad och man kan använda den fisk man vill. Servera med ris eller pressad potatis för att suga upp den goda såsen!

Ingredienser: 4 portioner

  • 500g torsk eller annan fisk

    Marinad:

  • 1 msk lime juice

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 msk olivolja

Sås:

  • 1 1/2 msk olivolja

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 gul lök , finhackad

  • 1 röd paprika, i småbitar

  • 1 1/2 tsk socker

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 msk paprika

  • 1 tsk cayennepepper

  • 1/2 tsk salt

  • 1 fiskbuljongtärning

  • 1 burk kokosmjölk

  • 1/2 burk krossade tomater

Garnering:

  • 2 msk lime juice, limeskivor

  • 3 msk koriander finhackad

See this content in the original post

Gör så här:

Fisken:

  1. Skär fisken i mindre bitar. Blanda limejuice, olja, salt och peppar i en skål.

  2. Blanda i fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 20 minuter.

  3. Såsen: Fräs lök och vitlök i olivolja en stund tills löken mjuknar. Tillsätt paprikan och kryddorna och fräs en stund till.

  4. Häll i tomater och kokosmjölk och låt koka ihop ca 15 minuter. Smaka av och tillsätt salt och peppar vid behov.

  5. Ta ur fisken från marinaden och lägg den i såsen. Låt sjuda ca 2 minuter.

  6. Häll i limejuice och garnera med koriander/persilja och limeskivor.

  7. Klart att servera med ris eller pressad potatis.

See this content in the original post