Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Räkgryta med vitlök, tomat och chili

En god snabblagad räkgryta med vitlök, tomat och chili. Har man riktigt bråttom tar man färdigskalade räkor.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g räkor med skal (eller 300 g skalade)

  • 400 g krossade tomater

  • 1 röd paprika

  • 1 gul lök, hackad

  • några buketter blomkål, skuren i småbitar

  • 3 msk rapsolja

  • 2 klyftor vitlök, pressade

  • 1 tsk paprikapulver

  • 0,5 krm cayennepeppar

  • 3 msk chilisås

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar peppar

  • 2 dl grädde

  • 1 dl vitt vin

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs vitlök, lök, paprika, blomkål och kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 10 minuter.

  2. Tillsätt grädde och vitt vin. Låt puttra någon minut.

  3. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.

  4. Servera med pasta (rekommenderar Bucatini som är ihålig spagetti som fångar upp den goda såsen så bra)

See this content in the original post