Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fylld rödspätta med champinjoncrème

En festlig och god fiskrätt där du fyller rödspättafiléer med en champinjoncrème som finns färdig på burk. Vik dom dubbla och ugnsbaka dom. Extra festliga om du dekorerar med svart caviar och citron.

Ingredienser: 3-4 portioner

  • 600 g rödspättafiléer, finns i frysdisken

  • 1 burk champinjoncrème

  • Salt och peppar

  • Dill, finhackad

Garnering:

  • Svart caviar

  • Citronskivor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Tina rödspättafiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Smöra en ugnssäker form.

  4. Salta och peppra fisken. Bred rikligt med champinjoncrème på ena halvan och vik över eller lägg dubbla på varandra. Strö över finhackad dill och lägg i formen.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

  6. Garnera med svart caviar och citronskivor vid servering.

  7. Servera med kokt potatis, grönsaker och en god sås. Jag gjorde sås på lite champinjoncrème som blev över.

See this content in the original post