Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Granola med torkade bär

Det går snabbt och enkelt att göra sin egen granola. De man köper i affären är oftast väldigt dyra också. Ta de gryn och frön du har hemma. Lyxa till det med lite nötter och torkade bär så är den snart färdig att servera!

Ingredienser:

  • 6 dl havregryn. Eller blanda med rågflingor och dinkelflingor.

  • 1 dl solroskärnor

  • 1 dl pumpakärnor

  • 1/2 dl hela linfrön

  • 1/2 dl sesamfrön

  • 1/2 dl kokosflingor

  • 1 dl hackade nötter

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl honung eller sirap

  • 1 dl vatten

  • 1/2 dl rapsolja

  • 1 dl torkade bär

See this content in the original post

Gör här:

  1. Värm ugnen till 150 grader.

  2. Rör ihop alla torra ingredienser förutom de torkade bären i en stor bunke.

3. Värm vattnet i en kastrull och rör ihop med rapsolja och honung eller sirap.

4. Häll ner i bunken och blanda vätskan väl i grynblandning.

5. Sprid ut på blandningen på 1 plåt, ända ut till kanterna,

6. Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då.

7. Låt svalna och blanda ner de torkade bären.

8. Häll upp i en burk med lock.

See this content in the original post