Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Het äggröra

Äggröra är ju för mig den optimala frukosten. Snabbt, enkelt, nyttigt och framförallt supergott! Den här är lite kryddigare och med en touch av chili för lite hetta! Servera med sallad eller på ett rostat bröd.

Ingredienser: 2 portioner

  • 4 ägg

  • 2 msk grädde

  • 2 krm salt

  • 2 krm peppar

  • 2 krm gurkmeja

  • 2 krm chilipulver

  • lite färsk chili

  • 1 röd lök

  • 2 tomater

  • 1/2 salladslök

  • koriander

  • 100 g räkor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hacka löken i stora bitar och bryn den tillsammans med salt, peppar, gurkmeja och chilipulver i lite smör i en stekpanna.

  2. Tillsätt lite hackad chili och tomat skuren i bitar.

  3. Vispa ihop ägg och grädde och häll i stekpannan. Sänk värmen lite och rör tills det blir en äggröra.

  4. Tillsätt hackad salladslök och koriander. Lägg i räkorna så de blir varma (spara några till dekoration).

  5. Lägg upp på ett fat och garnera med räkor och koriander. Jättegott på ett rostat bröd. Jag hade några vaktelägg som blev till garnering också.

See this content in the original post