Japanska pannkakor
Glöm svenska, tunna pannkakor för en dag och prova dessa japanska pannkakorna. De är söta, höga, fluffiga, goda och perfekta som en lyxig frukost eller dessert med lite bär! Stek direkt i pannan eller allra helst en rund metallform(pepparkaksform).
Ingredienser: 4 portioner
2 ägg, separera gulan och vitan
2 dl mjölk
4 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk majonnäs(japansk om du får tag på annars tar du vanlig)
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
olja att steka i
Gör så här:
Vispa äggulor, socker, mjölk, vaniljsocker och majonnäs. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och rör till en jämn smet.
I en annan skål vispar du äggvitorna till ett fast skum.
Vänd i äggvitorna försiktigt i den andra smeten.
Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme under lock ca 3-4 minuter per sida. Har du metallformar kan du använda dom att hälla smeten i. Lägg gärna lite smörpapper emellan då så smeten inte fastnar.
Servera med lönnsirap och färska bär!