Krämig äggsallad på rostat bröd
En krämig äggsallad med smak av curry och chutney. Rosta ett gott bröd och lägg röran ovanpå och njut till frukost eller lunch. Glöm inte att toppa med rostad lök!
Ingredienser: 4 portioner
6 ägg
1 äpple
4 msk majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 msk chutney, valfri sort. Jag använder en hemgjord rabarberchutney. Recept här.
1/2 tsk curry
1 liten finhackad rödlök
2 msk dill
Salt och peppar
4 skivor bröd
Sallad
Rostad lök och rödlök till garnering
Gör så här:
Koka äggen mjuka ca 6-7 min. Spola kallt och skala dem.
Tärna äpplet fint.
Blanda majonnäs, créme fraiche, dill, chutney, lök och curry. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner äpplet och tärna ner ägget i grova bitar.
Rosta bröden.
Grunda bröden med lite grönsallad och lägg äggsalladen ovanpå.
Toppa med rostad lök och rödlök.