Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rabarberformar med mandelmassa och lime

Nu skjuter rabarbern sina ståtliga blad högre och högre upp. Det finns ju så himla mycket gott man kan göra av dom och idag bakade jag de här mumsiga rabarberformarna som jag smaksatte med mandelmassa och lime.

Ingredienser: 32 st

Degen:

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 dl potatismjöl

  • 1/2 dl strösocker

  • 200 g smör

Fyllning:

  • 3 ägg

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 lime, rivet skal

  • 125 g smör

  • 100 g mandelmassa

  • 1 dl vetemjöl

  • ca 3-4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)

  • Mandelspån

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda degen i en matberedare. Dela degen i 32 bitar som tummas ut i formar (stadiga formar, typ mazarinformar). Ställ dom på en plåt och ställ i kylen.

  2. Smält smöret.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal, riven mandelmassa, det smälta smöret och vetemjöl.

  4. Skär rabarbern i mindre bitar.

  5. Ta ut formarna och fördela rabarbern i botten på varje form.

  6. Fördela sen fyllningen över rabarbern. Lägg en skiva rabarber överst och strössla över mandelspån.

  7. Grädda i 200°, ca 13 min. Låt svalna.

  8. Sikta över florsocker vid servering!

See this content in the original post