Saffranscookies med vit choklad
Finns det något godare än saffran! Passar både i matlagning och bakning. Idag blev det saffranscookies doppade i vit choklad. Hälften med saltlakritsströssel och andra hälften med krossade polkagrisar.
Ingredienser: 32 kakor
125 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran och 1 tsk strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker att rulla kakorna i
100 g vit choklad, smält
1/2 dl polkagrisar, krossade
1/2 dl saltlakritsströssel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa smör och strösocker i en bunke i ett par minuter så det blir fluffigt.
Tillsätt ägget och vispa en stund till.
Mortla saffran med 1 tsk strösocker och ha i det i smeten.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Blanda ordentligt till en fin deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 32 bitar.
Rulla till bollar som du rullar i strösocker. Platta till dem något med handen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna helt innan du doppar dom i smält, vit choklad och till sist har på lite saltlakritsströssel på hälften och krossade polkagrisar på de övriga.