Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Sirapskakor

Dessa älskade småkakor som finns så många sorter utav. Idag bakade sonen klassiska sirapskakor som avnjöts till varsin kopp kaffe efter jobbet.

See this content in the original post

Ingredienser:

  • 200 g smör

  • 1,75 dl strösocker

  • 1,5 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk ljus sirap

  • 5 dl vetemjöl

    Gör här:

  • Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.

  • Se till att smöret är rumsvarmt.

  • Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke någon minut med elvisp.

  • Blanda vetemjöl, bakpulver samt vaniljsocker i en andra bunke.

  • Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.

  • Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till längder på ca 35 cm - de ska få plats liggandes på din ugnsplåt. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper med minst 8 cm mellanrum. Tryck och platta till dem lite med en gaffel.

  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.

  • Låt svalna något innan du skär dem medan de ännu är varma i sneda snitt på ca 2-3 cm breda kakor (snittar).

  • Låt sedan kakorna svalna helt. Dela och bryt sedan isär dem när de svalnat.

See this content in the original post