Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Min egen kasslergratäng

Kassler är egentligen inget som lagas ofta hos oss. Idag köpte jag en bit som var billigt den här veckan på Ica. Den biten och lite kylskåpsrensning resulterade i en vansinnigt god gratäng som gick snabbt att göra.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g kassler

  • 10 champinjoner

  • 1 gul lök

  • 1 msk rapsolja

  • 1 vitlök

  • 500 g broccoli

  • 1 burk kokosgrädde

  • 1 msk tomatpuré

  • 1/2 msk soja

  • 1 köttbuljongtärning

  • ca 1-2 msk maizena att reda av med

  • 1 nypa chiliflakes

  • salt och peppar

  • 5 soltorkade tomater

  • 1/2 paket fetaost

  • riven ost

  • persilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Koka broccolin mjuk och lägg den i en ugnsform.

  3. Strimla kasslern och lägg ovanpå broccolin.

  4. Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över gratängen. Smula fetaosten över.

  5. Skiva champinjonerna och hacka löken.

  6. Bryn champinjoner och lök i rapsolja i en stekpanna. Låt tomatpurén fräsa med på slutet.

  7. Häll i kokosgrädden, soja, köttbuljong, pressad vitlök och kryddor. Låt koka några minuter och red av med maizena.

  8. Fördela champinjonsåsen över gratängen och strö lite riven ost över.

  9. Grädda mitt i ugnen tills gratängen får fin färg ca 20 minuter. Strö över finhackad persilja innan servering.

  10. Servera med ris och en god sallad.

See this content in the original post