Falukorv med dill och pepparrot
Här kommer ett snabbt, enkelt och gott falukorvsrecept. Istället för den vanliga kombinationen äpple, senap och gurka görs en sås med dill och mycket pepparrot i. Servera med potatismos eller hälften potatis, hälften broccoli som jag brukar göra.
Ingredienser: 4 portioner
600 g falukorv
3 tomater
Smör/olja
1 röd eller gul lök
1 liten burk crème frâiche
1/2 dl hackad, färsk dill
3-4 msk riven pepparrot
Salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skiva falukorven och tomaterna. Varva i en smord, ugnssäker form.
Strimla löken och strö den över.
Blanda övriga ingredienser till en sås som du brer över alltsammans.
Gratinera mitt i ugnen tills det är genomvarmt och fått lite färg, ca 20 min. Servera gärna med ett gott potatis- och broccolimos.