Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Falukorv med dill och pepparrot

Här kommer ett snabbt, enkelt och gott falukorvsrecept. Istället för den vanliga kombinationen äpple, senap och gurka görs en sås med dill och mycket pepparrot i. Servera med potatismos eller hälften potatis, hälften broccoli som jag brukar göra.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g falukorv

  • 3 tomater

  • Smör/olja

  • 1 röd eller gul lök

  • 1 liten burk crème frâiche

  • 1/2 dl hackad, färsk dill

  • 3-4 msk riven pepparrot

  • Salt, peppar

See this content in the original post

Gör här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skiva falukorven och tomaterna. Varva i en smord, ugnssäker form.

  3. Strimla löken och strö den över.

  4. Blanda övriga ingredienser till en sås som du brer över alltsammans.

  5. Gratinera mitt i ugnen tills det är genomvarmt och fått lite färg, ca 20 min. Servera gärna med ett gott potatis- och broccolimos.

See this content in the original post