Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Korvstroganoff

En god ett lättlagad gryta med falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.

Ingredienser

  • 4 portioner ris

  • 400 g strimlad falukorv

  • 2 finhackade gula lökar

  • 2 dl matlagningsgrädde

  • 1 dl vatten

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 msk kinesisk soja

  • salt och peppar

  • 1 msk olja till stekning

See this content in the original post

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fräs korven i oljan i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.

  3. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter. Red ev. av med vetemjöl eller maizenaredning.

  4. Smaka av med salt och peppar.

See this content in the original post