Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ugnsstekt falukorv med äpple och tomat

Falukorv som fylls med goda äpplen, senap och riven ost över. Gör en tomatsås och häll i formen och servera med potatismos. En enkel och god husmanskost.

Ingredienser: 6 portioner

  • 800 g falukorv

  • 1 äpple

  • senap

  • 1 burk krossade tomater

  • olivolja

  • 1/2 lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • Salt och peppar

  • chiliflakes

  • 1 nypa socker

  • 1/2 dl riven ost

  • några kvistar rosmarin

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skär skåror i falukorven och lägg i en ugnssäker form.

  3. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Bred senap och fördela äppelskivorna i skårorna.

  4. Peppra korven ordentligt och lägg några kvistar rosmarin på.

  5. Strö den rivna osten över.

  6. Bryn löken och vitlöken i oljan i en kastrull.

  7. Tillsätt tomater, salt, peppar, chiliflakes och en nypa socker.

  8. Låt koka ihop och häll såsen i formen bredvid korven.

  9. Sätt in i ugnen i ca 20 min tills korven får fin färg.

  10. Servera med potatismos och en grönsallad.

See this content in the original post