Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Asiatisk biffwok

Så många goda smaker i den här biffwoken. Variera grönsaker med det du har i kylen. Servera med nudlar, ris eller quinoa.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600g lövbiff

  • 1 paprika

  • 1 gul lök

  • 6 champinjoner

  • 2 msk sesamolja

  • 3 msk kinesisk soja

  • 3 cm färsk riven ingefära

  • 3 pressade vitlöksklyftor

Sås:

  • 1/2 dl hoisinsås

  • 1/2 dl ostronsås

  • 2 dl vatten

  • 2 msk maizena majsstärkelse

  • 2 tsk svartpeppar

  • 1 tsk sambal oleak

Tillbehör

  • Basmatiris, nudlar eller quinoa

  • Sesamfrön

  • Salladslök

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i strimlor.

  2. Skär alla grönsaker i bitar.

  3. Börja koka riset.

  4. Värm upp en stekpanna på ganska hög värme med lite olja i. Börja med att fräsa köttet. Lyft ur det och bryn grönsakerna.

  5. Blanda ihop såsen.

  6. Lägg tillbaka köttet och häll såsen över allt.

  7. Koka upp en liten stund innan du drar ner plattan och låter det sjuda i några minuter.

  8. Servera woken tillsammans med valfritt tillbehör.

See this content in the original post