Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Carnitas

Carnitas är en mexikansk tacorätt med fläskkött. I den här varianten kokt länge i Coca-Cola med en touch av apelsin och många andra kryddor.

Ingredienser:

4 portioner

1 kg Fläskkarré, benfri

1 burk Coca cola (ej light)

1 st Apelsin

1 st Lime

½ dl soya

1 krm Paprikapulver, rökt

1 krm Anchochili

1 krm Cayennepeppar

1 krm Oregano

1 krm Spiskummin

1 krm Salt

1 krm Svartpeppar

5 st Vitlöksklyftor, finhackade

See this content in the original post

Så här gör du:

  1. Skär köttet i ca 4 cm stora tärningar.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vitlöken och knåda in i köttet.

  3. Häll på soya, pressa ur apelsin och lime över blandningen. Låt gärna marinera en stund.

  4. Stek sedan köttet i en gryta på hög värme så det får färg runt om.

  5. Häll på Coca colan och ställ sedan in i ugnen under lock på 125 grader i åtminstone 3 timmar, gärna längre. Sista timmen tar du av locket så vätskan kokar ihop lite.

  6. Lyft ur köttet ur grytan och dra sönder köttet med gaffel. Häll över lite av såsen och blanda ihop så det blir lagom såsigt.

  7. Servera med stekt tortillabröd, pico de gallo, stekt majs och guacamole.

See this content in the original post