Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Klassiskt dillkött

En riktig svensk klassiker är väl dillkött och kokt potatis. Det ska väl egentligen tillagas av kalvkött men jag brukar ta det kokkött jag har tillgång till. Idag blev det av vildsvinsbog! Dillsåsen som är härligt sötsyrlig av ättikan och sockret är helt underbart god.

Ingredienser: 6 portioner

  • 1 kg grytbitar av kalv, nöt, lamm eller vildsvin

  • 1 purjolök

  • 3 morötter

  • 10 st vitpepparkorn

  • 2 lagerblad

  • 1 tsk salt

  • 2 dl vispgrädde

  • ca 1/2 dl ättika

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 kruka färsk dill, finhackad

  • Maizena

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2x2 cm stora tärningar. Lägg det i en kastrull och täck med vatten.

  2. Koka upp och skumma väl.

  3. Skär morötter och purjolök i stora bitar och tillsätt i kastrullen. Lägg i vitpepparkorn, salt och lagerblad.

  4. Låt grytan koka på svag värme ca 2 timmar tills köttet är mört.

  5. Tillsätt grädde och dill och smaka av med ättika, socker och eventuellt mer salt.

  6. Red av med maizena.

  7. Servera med kokt potatis.

See this content in the original post