Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pulled pork

Pulled pork är så enkelt och så gott. Tar sin lilla tid men sköter sig helt själv så du kan göra andra saker under tiden. Servera på ett grekiskt bröd, tortillabröd eller i ett hamburgerbröd.

Ingredienser:

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit

  • 3 tsk salt

  • 3 krm nymalen svartpeppar

  • 2 gula lökar

  • 1 hel vitlök

  • 1 flaska barbequesås

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme eller i en Crock Pot.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök.

  4. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört. Eller sätt Crock Potten på låg temperatur och kör ca 6-8 timmar.

  5. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Fyll tortillas, hamburgerbröd eller grekiskt bröd med kött och valfri fyllning.

See this content in the original post