Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås är en riktig klassiker. Husmanskost när den är som bäst. Stek löken på låg värme ganska länge så den inte tar färg. Då blir den söt och fruktig i smaken.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g skivat stekfläsk

  • 3 gula lökar

  • Smör till stekning

  • 2 msk vetemjöl

  • 4 dl mjölk

  • 1 dl grädde

  • Kinesisk soja, några droppar

  • Salt och peppar

  • Kokt potatis

  • Persilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.

  2. Fräs den mjuk i smör på låg värme. Det tar en stund men den blir söt och fruktig istället för skarp i smaken.

  3. Pudra mjölet över och rör om.

  4. Späd med lite av mjölken i taget och rör runt. Tillsätt grädden och låt såsen koka på svag värme ca 10 minuter.

  5. Smaka av med salt, peppar och soja.

  6. Stek fläsket i smör i en stekpanna i omgångar. Låt det rinna av på hushållspapper.

  7. Servera med kokt potatis och strö över klippt persilja.

See this content in the original post