Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tjocka revben med kryddig glace

Saftiga revben med lagom hetta och sötma. Så enkelt att göra men tar lite tid i ugnen. Jag brukar göra dem klara i ugnen, lägga dem i glazen över natten för att nästa dag värma dem lite snabbt och pensla med den kryddiga glazen.

Ingredienser:

Revben

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll, i bitar

  • salt

  • peppar

    Glaze

  • 3/4 dl ketchup

  • 3 msk kinesisk soja

  • 0,5 dl sirap

  • 1 msk sesamolja

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 2 msk riven färsk ingefära

  • 1 tsk spiskummin

  • salt

  • 1 tsk sambal oelek

See this content in the original post

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med folie så ångan som bildas i formen stannar kvar.

  3. Tillaga revbenen i ugnen ca 2 timmar.

  4. Blanda samman alla ingredienser till glazen.

  5. Om du har tid, marinera köttet i glazen ett par timmar eller över natten.

  6. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

  7. Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Häll på glazen, vänd om revbenen så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter.

See this content in the original post