Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Indiska köttbullar i en kryddig sås

Indiska köttbullar som du bryner och sen kokar färdiga i en sås med smak av garam masala. Servera med ett gott ris.

Ingredienser: 4-5 portioner

köttbullar:

  • 500 g blandfärs

  • 1/2 tsk malen ingefära

  • 2 msk garam masala

  • 1/2 tsk salt

  • 3 msk naturell yoghurt eller creme fraiche

  • 1 msk olja att steka i

sås:

  • 1 gul lök, hackad

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 1/2 tsk malen ingefära

  • 1 msk garam masala

  • 2 tsk gurkmeja

  • salt och peppar

  • 400 g krossade tomater

  • 1 dl grädde

  • 1 näve bladspenat

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna.

  2. Rulla smeten till lagom stora bollar och bryn dem gyllenbruna i oljan.

  3. Ta ur köttbullarna och stek lök, vitlök och kryddorna en liten stund.

  4. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt puttra ihop ca 10 minuter.

  5. Lägg i köttbullarna och koka tills de är klara.

  6. Lägg i spenaten och vänd runt.

  7. Servera med ris.

See this content in the original post
See this content in the original post