Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kålgryta

Vi älskar kåldolmar men ibland är man lite lat och vill äta snabbt. Då är den här kålgrytan en ypperlig ersättning. Servera med potatis och lingonsylt så är middagen fullbordad.

Ingredienser: 4portioner

  • 1 gul lök

  • 4 msk rapsolja

  • 400 g köttfärs

  • 300 g vitkål

  • (10 champinjoner)

  • 3 msk soja

  • 2 msk ljus sirap

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 3 dl vatten

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Strimla vitkålen. Skiva champinjonerna. Fräs i olja i en gryta tills kålen mjuknat något.

  2. Tillsätt köttfärsen och fräs en stund och häll sedan i vattnet.

  3. Tillsätt svartpeppar, soja, sirap och salt. Smaka av.

  4. Låt allt koka ihop ca 5 minuter.

  5. Servera med potatis och lingonsylt.

See this content in the original post