Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kebabspett

Varför inte grilla lite egna kebabspett? Så snabbt, enkelt och gott. Har du ingen grill så kör i ugnen på grillfunktion.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 gram lamm eller nötfärs

  • 1/2 dl finhackad bladpersilja

  • 1 st riven gul lök

  • 1 msk paprikapulver

  • 1/2 tsk chiliflakes

  • 1/2 tsk spiskummin

  • 1/2 msk oregano

  • 1/2 msk torkad mynta

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar 

  • 2-3 msk vatten

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till kebabspetten och glöm inte lite vatten mot slutet så du får en krämigare konsistens på färsen.

  2. Trä på färsen på spetten. Gör de inte för tjocka.

  3.  Grilla eller kör i ugnen. Vänd kebabspetten ofta för att få en jämn yta och grilla dem i ca 4-5 minuter per sida.

  4. Servera med ris eller tomatbulgur, tomatsallad och en god myntasås..

See this content in the original post