Potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost
En festlig och god potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost. Den är enkel att göra och passar perfekt att bjuda på om du får gäster.
Ingredienser: 4 portioner
Ca 500 g skalad, tunt skivad potatis
Riven parmesanost
Salt och peppar
Viltfärs
500 g viltfärs eller blandfärs
1 lök, finhackad
1 msk olja
1/2 burk krossade tomater
2 msk hackad basilika
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
Spenatröra
1 påse babyspenat
1 msk olja
2 hackade vitlöksklyftor
250 g ricottaost
salt och peppar
Ca 2 dl riven mozzarellaost
Garnering:
basilika
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och strö över riven parmesan. Lägg potatisskivorna omlott på osten över hela plåten.
3. Strö lite mer parmesan ovanpå potatisskivorna och salta och peppra.
4. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
5. Gör färsen under tiden. Bryn lök och färs i olja i en stekpanna.
6. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Låt puttra en stund.
7. Stek spenat och vitlök på hög värme i olja 1 minut.
8. Blanda ricottaosten, spenaten och salt och peppar i en skål.
9. Ta ut potatisen ur ugnen. Sätt ugnen på 225°. Bred ut spenatröran ovanpå.
10. Bred färsen över och strö över mozzarellan.
11. Rulla ihop som en rulltårta och grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene.
12. Garnera med basilika och servera med en god sallad.