Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Chicken Satay med jordnötssås

Köpte kycklingfilé billigt som de sålde för halva priset. Passade på att göra den här kycklingrätten som är så god. Doppa kycklingspetten i såsen och njut av smaken.

Ingredienser

Marinad:

600 g kycklingfilé

100 g kokosmjölk

1 msk curry

1 tsk socker

2 tsk red curry paste

1 tsk salt

Jordnötssås:

2 msk red curry paste

200 g jordnötssmör

300 g kokosmjölk

2 msk socker

2 tsk soya

1 tsk salt

2 msk vitvinsvinäger

2 dl vatten

Garnering:

2 msk jordnötter

Limeklyftor

Koriander

Chili

Gör så här:

See this content in the original post

Chicken Satay:

  1. Skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingen, marinaden och kokosmjölken. Låt stå minst 20 minuter eller över natten.

  2. Trä upp kycklingen på träspett.

  3. Stek kycklingbitarna i olja ca 3 minuter på varje sida tills de får färg.

Jordnötssås:

Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull. Rör om då och då och låt koka 5 minuter. Häll i lite vatten om du tycker den blir för tjock.

Servering:

Häll såsen i en skål och strössla över lite hackade jordnötter. Lägg kycklingspetten på en tallrik och strössla över hackade jordnötter, koriander, limeskivor och chili. Servera med jordnötssåsen och ris.

See this content in the original post