Flygande Jacob allt-i-ett
70-talsklassikern Flygande Jacob är ju så himla gott. Jag gör den alltid med ris och kyckling i samma form. Det är ju så smidigt att bara ställa fram på bordet. Älskar även curry så det har jag i min Jacob. Smaklig spis!
Ingredienser: 4 portioner
Kokt ris, 4 portioner
1 grillad kyckling
2 tsk curry
1 pkt bacon
2 bananer
1 dl jordnötter
3 dl grädde
1 dl chilisås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg det kokta riset i botten av en form.
3. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
4. Bena ur kycklingen, Skär köttet i mindre bitar och lägg på riset.
5. Skär bananerna i skivor och lägg dom och baconet på kycklingen.
6. Strö över curryn.
7. Vispa grädden. Rör ihop grädden med chilisåsen. Bred ut överst i formen.
8. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills den får fin färg.
9. Ta ut och garnera med jordnötter. Smaklig spis!