Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Krämig kycklingpaj

En krämig och god kycklingpaj. Om du gör den av kycklingrester eller färdiggrillad kyckling så går det ännu fortare. Den går att förbereda och ställa in och grädda precis innan gästerna kommer så slipper du stå i köket i sista minuten.

Ingredienser: 4-5 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl

  • 150 g smör

  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 4 kycklingfiléer

  • 1/2 paprika i småbitar

  • 1/2 gul lök i småbitar

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 1/3 röd chili i småbitar

  • 8 champinjoner i småbitar

  • smör att steka i

  • 2 dl créme fraiche

  • 1 dl grädde

  • salt och peppar

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 1/2 dl riven ost att strö över

    Servering

    turkisk yoghurt smaksatt med vitlök och lime

See this content in the original post

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.

  2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Skör kycklingen i småbitar, salta, peppra och krydda med lite paprikapulver. Bryn bitarna i smöret och lägg på en tallrik.

  4. Bryn grönsakerna Och blanda i créme fraiche och grädde. Tillsätt kycklingen, krydda och låt puttra en stund tills det tjocknar. Häll fyllningen i pajskalet.

  5. Strö riven ost över och Grädda pajen i ugnen tills den får fin färg ca 20 minuter.

  6. Servera med en god sallad och den turkiska yoghurten.

See this content in the original post